Mensen van de RAI en de nieuwe audiovisuele partners ACS en Faber
Samenwerking

RAI Amsterdam met twee vaste AV partners klaar voor de toekomst

donderdag, 29 augustus 2024
RAI Amsterdam heeft deze week de samenwerking bezegeld met haar twee vaste audiovisuele partners, ACS audiovisual solutions en Faber. Door dit partnership kan de RAI in de toekomst haar AV dienstverlening nog beter aan laten sluiten op de wensen en behoeften van haar klanten.

In de loop der jaren is de vraag naar audiovisuele producten en faciliteiten binnen de evenementenindustrie aanzienlijk veranderd. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de verwachtingen vanuit de markt veranderen continu. Om daar op in te spelen heeft de RAI een tender uitgezet in de markt.

“Naast de inzending van onze vertrouwde partner ACS audiovisual solutions, is er uitvoerig gekeken naar het aanbod en specifieke kenmerken van de overige inzenders. Op basis van onze beoordeling, en de wensen en behoeften vanuit de markt, kunnen we met twee leveranciers nog beter inspelen op de (toekomstige) verwachtingen van onze klanten: aldus Bart van der Heijden, Director Events bij RAI Amsterdam.

“Ik ben blij te kunnen melden dat wij ons jarenlange partnership met ACS audiovisual solutions voortzetten. Faber, een internationale partner op het gebied van audiovisuele dienstverlening is de afgelopen jaren al bij meerdere evenementen in de RAI betrokken geweest. Deze samenwerking tussen de RAI, ACS en Faber richt zich op het realiseren van toegevoegde waarde tijdens het hele event en het creëren van ervaringen voor zowel RAI Amsterdam als voor haar huurders, RAI eigen titels en hun exposanten; aldus van der Heijden”.

Samenwerking met ACS
ACS begon ruim 40 jaar geleden als (technische) afdeling van RAI Amsterdam. Na een management buy-out in 2004 zette ACS de samenwerking met de RAI voort als vaste partner voor alle audiovisuele- en congres IT gerelateerde diensten. Daarnaast bleef ACS haar beproefde concept voor het realiseren van tijdelijke congres/sessie zalen aan de RAI en haar huurders, RAI eigen titels en hun exposanten leveren.

Jessica Ylstra, Managing Director ACS audiovisual solutions licht toe: “Ik ben er heel trots op dat ACS mee is gegroeid met de nieuwe ontwikkelingen en dit op overtuigende wijze voor het voetlicht heeft weten te brengen bij RAI Amsterdam. Door de jarenlange ervaring heeft ACS een solide positie binnen de nationale en internationale congres- en vergaderbranche. Met name ook onze expertise op het gebied van tijdelijke zalenbouw voor grote congressen is uniek in Europa. Dit zijn aspecten die niet alleen voor onze internationale klanten, maar ook voor de RAI grote toegevoegde waarde hebben.”.

Nieuwe samenwerking met Faber
Faber is in 80 jaar uitgegroeid van een regionaal verhuurbedrijf tot een internationaal toonaangevende partner op het gebied van audiovisuele dienstverlening. In de RAI is Faber de afgelopen jaren bij meerdere evenementen betrokken geweest. Met deze partnership wordt de samenwerking versterkt, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de RAI en haar klanten.

“We verheugen ons enorm op deze samenwerking, waarbij we onze innovatieve en creatieve oplossingen kunnen inzetten. Met Faber bieden we een complete serviceoplossing aan, inclusief de verhuur van high-end apparatuur, technisch ontwerp en begeleiding, evenals creatieve diensten zoals stage design en contentcreatie. We omarmen innovatie en brengen dit met de passie en energie die u van ons gewend bent, en kijken ernaar uit om samen nieuwe mogelijkheden te verkennen”; aldus Jeroen Jongenelen - International Sales Director van Faber.